onsdag 26. juni 2013

Neste destinasjon: Kambodsja!! Siem Reap og Angkor Wat

Etter en prosess gjennom visumkontrollen med skikkelig samlebåndsbehandling, bar det ut i Kambodsja-varmen.
Ingeborg hadde lyst å bo på et eco-hotell (selv om hun ikke helt visste hva det var for noe), og det fant vi 6 km utenfor byen Siem Reap. Det viste seg å være en deilig oase på landet etter noen dager i Bangkok. Bildene på nettet løy kanskje noe (”blått” vann i bassenget) men det var deilig å bade uansett. Paradise Ecolodge hadde en idyllisk hage, og til og med strand! Vi ble der i 2 netter. Eco betyr at de som har bygget stedet og driver det, ikke gjør inngrep i naturen og bruker naturlige midler til for eksempel å rense bassenget, pluss at de bruker lokal arbeidskraft. Turistsesongen er på hell, og vi var de eneste gjestene det siste døgnet. Nå er regntiden rett rundt hjørnet.

 
Første kvelden lånte vi sykler og tråkket innover mot byen. Det var litt gamle og skrale sykler, men vi kom omsider fram. 
Hjemturen foregikk på tuc-tuc med syklene oppi. Da ble vi kjent med han som ble vår ”faste” sjåfør – han fortalte at vi var de eneste kundene han hadde hatt hele dagen. Trist med det enorme overskuddet av tuk-tuk-sjåfører i forhold til turister. Vår mann var en pratmaker, med ett øye på veien og resten av oppmerksomheten vendt bakover mot oss i samtale. 



Mange har sikkert hørt om Angkor Wat i Kambodsja, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det vi ikke visste var at Angkor Wat bare er et av mange templer i et enormt område ved byen Siem Reap midt i Kambodsja.

Angkor Wat ble bygget som et hinduistisk tempel for guden Vishnu av kong Suryavarman den andre på 1100-tallet. Deretter ble det gjort om til buddhistisk tempel på 1300-1400-tallet, slik det forsatt er det i dag. Tempelområdene ble oppdaget av resten av verden i 1857 og har siden blitt restaurert for millioner av dollar.


Vi ble med på en organisert tur med guide som varte fra tidlig om morgenen til solnedgang på det enorme tempelområdet der Angkor Wat ligger. Ingeborg var eneste lady blant en liten gjeng gentlemen fra Malaysia og Singapore, samt en liten gutt på halvannet år. All denne steinen resulterte i over 200 bilder denne dagen, så litt imponerende må det ha vært. Her er et lite knippe: 


Neste stopp, tempelet Ta Prohm. Dette likte Ingeborg best. Her vokser trærne inn i tempelet og det er blitt gjort enorme restaureringer - som dere ser her.



Her gikk vi i Angelina "Lara Croft" Jolies fotspor. Her ble nemlig filmen Tomb Rider spilt inn.
Angelina Jolie har satt fokus på Kambodsja, bl.a. som goodwill-ambassadør for FNs høykommissær for flykninger og har til og med adoptert en sønn herfra, Maddox.

Så bar det videre til enda et tempel, Bayon, med ansikter i stein, en blanding av Buddha og kongen. Dette var Andreas´ favoritt. Det er helt utrolig hva man har klart å lage i stein!




Og her er noen flere knips fra dagen:

Finner dere Ingeborg?

Små kremmere finner sitt bytte...
Det var ikke bare mennesker som vanket i templene


Fotograferingskø
Solnedgang over Angkor Wat
Vi avsluttet dagen med en Khmer barbeque, der vi selv koker grønnsaker og kjøtt, sammen med Miika, broren til vår finske svigerinne og en sørafrikaner. Artig konsept og ganske så koselig.
Etter en dukkert i bassenget neste morgen bar det videre til vårt siste land på denne turen, Vietnam. Vår faste sjåfør tok oss med til buss-stasjonen. Det ble et kort, men innholdsrikt og spennende møte med Kambodsja - med et historisk sus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar